Bild
Bild: MostPhotos
;
Tema:

Om webbplatsen

Här kan du läsa om hur vi hanterar sajten vad gäller kakor, personuppgifter och tillgänglighetsanpassning. Du kan också läsa vad som gäller om du vill använda våra texter och bilder.

Kakor

Den här webbplatsen innehåller så kallade kakor (cookies). En kaka är en liten textfil som lagras på din dator när du besöker webbplatsen. Vi använder kakor för att samla in statistik över hur besökarna använder webbplatsen. Analys av uppgifterna görs med hjälp av Google Analytics och Google Search Console. Genom att förstå hur webbplatsen används kan vi utveckla och förbättra den. Vi garanterar att ingen personlig information sparas eller sänds vidare till tredje part.

Om du inte vill tillåta att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsares säkerhetsinställningar. Hur du gör detta beror på vilken webbläsare du använder. Du kan hitta mer information om detta i din webbläsares hjälpfunktion. Om du väljer att inte tillåta kakor riskerar du dock att förlora vissa funktioner när du surfar på webbplatsen.

Hantering av personuppgifter

Vi har ett adressregister där prenumeranter på Havsutsikt och olika nyhetsbrev lagras. Där finns också yrkesmässiga kontaktuppgifter till Sveriges havsforskare och till relevanta personer på olika myndigheter.

Personuppgifterna i adressregistret används för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag, nämligen leverera tidningen Havsutsikt till prenumeranter samt för att samverka med samhället och informera om olika havsfrågor. Vi lagrar enbart de uppgifter vi behöver för utskick av tidningen och för vår kommunikation med forskare och myndighetspersoner, och behåller bara uppgifterna så länge vi behöver dem för att utföra våra uppdrag.

Ta kontakt med redaktionen@havet.nu om du vill veta mer, eller om du vill bli borttagen ur vårt adressregister.

Sajtens tillgänglighet

Vi vill att webbplatsen ska vara tillgänglig för så många som möjligt. Vi gör därför kontinuerliga tester av tillgängligheten, och uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service på nivå WCAG 2.1 AA.

Stora delar av materialet på havet.nu består av länkar till andra sajter och publikationer. Vi ansvarar inte för tillgängligheten för material på andra sajter som vi länkar till.

Vi uppskattar om du hör av dig till redaktionen@havet.nu om du upptäcker brister i tillgängligheten på webbplatsen, så att vi får möjlighet att åtgärda dessa.

Upphovsrätt

Texter publicerade på www.havet.nu får användas fritt i icke-kommersiella syften så länge havet.nu anges som källa.

Bilderna är upphovsrättsskyddade. Kontakta fotograf eller bildbyrå (ofta Azote library) direkt med förfrågningar om användning.