Bild
Tema: engagera dig

Evenemang

Vill du lära dig ännu mer om havet? Här lägger vi ut evenemang med havsanknytning. Tipsa oss gärna!

ForskarFredag på Baltic Sea Science Center

Kom och träffa ett gäng riktiga Östersjöexperter från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Stockholms universitet och Stockholm Vatten och Avfall i en serie föreläsningar och workshops på Skansens Baltic Sea Science Center. Boka in din klass kostnadsfritt på ett eller flera pass och lär er mer om Östersjön och aktuell forskning!
29 - 30 september 2022

EMSEA 2022

The European Marine Science Educators Association (EMSEA) is a network of marine science educators acting as one voice across Europe and beyond. After 2 years of virtual meetings, EMSEA is now happy to announce a new on-site conference on the sunny island of Palma de Mallorca in collaboration with our host Sea Teach.
Date: September 25-28, 2022

FishBase Symposium 2022 - om laxfiskar

Årets FishBase Symposium hålls på Naturhistoriska riksmuseet. Temat är laxfiskar. Experter kommer att berätta om laxfiskarnas biologi, evolution och genetik, samt hur de påverkas av dammbyggen. Föredragen hålls på svenska eller engelska.
17 oktober 2022

Marin restaureringskonferens 2022

En nationell konferens om marin restaurering med fokus på åtgärder i marin miljö, biologisk återställning, ekologisk kompensation och fysisk restaurering. Det blir spännande föredrag med presentationer av intressant kunskap från en rad olika projekt. Dagarna syftar till utbyte av erfarenheter, att informera, inspirera och bilda en plattform för fortsatt samarbete. Det är den femte nationella marina konferensen i ordningen.
16-17 november 2022

Baltic Breakfast

Baltic Breakfast är en serie frukostseminarier som presenterar den senaste kunskapen om centrala miljöfrågor för Östersjön. Seminarierna vänder sig till alla i samhället som verkar för en hållbar utveckling i Östersjöregionen.

Seminarieserie: "Sea and Society Talks"

Lunchseminarier, Centrum för hav och samhälle, Göteborgs universitet

Seminarierna tar avstamp i FN:s hållbarhetsmål för 2030, presenterar pågående forskning och bjuder in till diskussion och debatt om hur Göteborgs universitet och Chalmers kan bidra till ett hållbart samhälle.

Seminarieserie: SMHI om klimatet

En seminarieserie där SMHI:s forskare och experter delar med sig av sin kunskap inom olika klimatrelaterade områden. Hör vad de har att berätta om allt från extrema väderhändelser till Arktis och Golfströmmen. Seminarier med olika teman livesänds under september till december, och spelas också in så att intresserade kan ta del av innehållet i efterhand.

MER LÄSNING