Digitala frukostseminarier om havet

Denna vecka ordnar Havsmiljöinstitutet och Miljömålsberedningen digitala frukostseminarier under rubriken Människan och Havet 2.0. Lyssna till experter, företag, forskare, politiker och aktörer när de griper sig an havets utmaningar ur olika perspektiv. Alla kan titta, direkt eller efteråt.

Med anledning av Coronavirusets spridning blev Miljömålsberedningens riksdagsseminarium Människan och havet 2.0, som skulle ha ägt rum den 25 mars, inställt. Då det alltid är angeläget att sätta fokus på de utmaningar och möjligheter som finns inom havspolitiken bjuder Miljömålsberedningen och Havsmiljöinstitutet istället in till en digital variant av ursprungsseminariet, som alla är välkomna att ta del av.

Veckan startar med webbinariet Havets framtid i ett förändrat klimat, där klimatförändringens påverkan på havet och utformningen av den framtida havspolitiken diskuteras. Medverkar i panelen gör experter från Göteborgs och Stockholms universitet samt SMHI. Sedan rullar det på hela veckan, med morgonsändningar kl. 08.30 och teman som; Vad kostar havet? och Är köl alltid rätt val, om sjöfartens miljöpåverkan.

Webbinarierna är digitala och kan ses med start på måndag den 7 september kl. 8:30-9:15 på Havsmiljöinstitutets hemsida. En inspelning av webbinarierna kommer att kunna ses i efterhand på samma sida. Här kan du också föranmäla dig för att få en påminnelse när sändningarna börjar och för möjligheten att kunna ställa frågor till deltagarna under webbinarierna!