Bild
;
Tema: engagera dig

Lediga tjänster med marin inriktning

Här annonserar vi lediga tjänster som har med havet att göra. Forskartjänster av olika slag från svenska lärosäten, tjänster på länsstyrelser och myndigheter, och diverse annat.

Institutionen för akvatiska resurser vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) söker en miljöanalytiker som kommer du att vara ansvarig för att analysera och förvalta positionsdata från fiskesektorn samt koppla den till fångstsuppgifter från yrkesfisket. Du jobbar i projekt men också i nära samarbete med våra databasutvecklare.

Sista ansökningsdag: 2024-05-06

Juridiska institutionen, Göteborgs universitet,  söker en forskningsassistent som kommer att arbeta med ett projekt med titeln: ”Smart Port Enforcement: The Prevention of Marine Pollution by Algorithm”. Den främsta arbetsuppgiften är att analysera de svenska rättsliga förutsättningarna för att använda obemannade flygfarkoster (UAV) och obemannade undervattensfarkoster (UUV) i en marin kontext.

Sista ansökningsdag: 2024-05-09

Institutionen för akvatiska resurser vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) söker en forskare till Sötvattenslaboratoriet på Drottningholm. Forskaren ska bidra till att utveckla vetenskaplig rådgivning till stöd för förvaltningen av den europeiska ålen. Tjänsten innebär främst arbete med analys av data från nya och gamla källor, beståndsanalys och vetenskapligt skrivande. 

Sista ansökningsdag: 2024-05-10

vid länsstyrelsen i Västernorrlands län. Du kommer att arbeta med prövning och/eller tillsyn enligt miljöbalken av olika typer av verksamheter som fysiskt påverkar miljön. Du analyserar information och data, gör biologiska bedömningar och relaterar dessa till miljölagstiftningen. Exempel på ärendegrupper som kan bli aktuella att hantera är artskydd, strandskydd, biotopskydd och andra tillstånd/dispenser rörande skyddade områden.
Sista ansökningsdag: 2024-05-12

Länsstyrelsen i Södermanland söker en handläggare vars arbetsuppgifter kommer att bestå av att ta fram samt arbeta praktiskt med strategiska åtgärdsplaner för utrotning eller begränsning av invasiva arter som återfinns i vårt län (till exempel kinesisk ullhandskrabba, sjögull och svartmunnad smörbult), samt övervaka arter som hotar att etablera sig i länet. Tjänsten erbjuder en kombination av handläggning, rapportskrivning och fältarbete i perioder.

Sista ansökningsdag: 2024-05-12

Göteborgs universitet, Institutionen för marina vetenskaper, söker en doktorand till ett projekt med fokus på att analysera den vältande variabiliteten i klimatsimuleringar med olika upplösningar och identifiera de huvudsakliga processerna som styr den. Huvuddelen i projektet kommer att handla om havets masscentrum som används som en proxy för den globala havsskiktningen.

Sista ansökningsdag: 2024-05-15

Länsstyrelsen i Gävleborgs län söker en medarbetare till enheten för naturskydd. Som handläggare marint områdesskydd kommer du att handlägga frågor inom enhetens ansvarsområde. Du kommer att vara drivande i jordbruksverksprojektet för att öka det areella skyddet av marina miljöer i Gävleborgs län samt genomföra bevarandeåtgärder kopplade till detta. Målet med projektet är att öka andelen marint skyddade områden i Gävleborgs län.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att genomföra marina naturvärdesinventeringar samt sammanställning och rapportskrivande. Inventeringar inom projektet ska precisera bevarandevärden eller ligga till grund för framtida uppföljning av naturvärden vid en eventuell reservatsbildning. Inventeringarna ska även fastställa behov av restaureringsåtgärder eller ge annan information.
Sista ansökningsdag: 2024-05-16

Länsstyrelsen i Gävleborg söker en marin områdesskyddshandläggare som kommer att skriva beslut och skötselplaner för marina naturreservat, med alla de arbetsuppgifter som ingår i att ta den här typen av beslut; exempelvis identifiering av skyddsvärda områden, insamling av naturvärdesdata, prioritering, markåtkomst samt ta fram förslag till formellt beslut. Även andra ärenden kopplade till skydd av marina miljöer kan behöva hanteras.

Sista ansökningsdag: 2024-05-16

Linnéuniversitetet, Institutionen för biologi och miljö, söker en postdoktor som ska forska inom akvatisk ekologi och industriell ekologi. Tjänsten ingår i forskargruppen marina växtplanktons ekologi och tillämpning och det multidisciplinära projekteten i ALGOLAND som har fokus på biologiska lösningar för att lösa samhälleliga problem som klimatförändring, övergödning och foderproduktion i Östersjöregionen. 

Sista ansökningsdag: 2024-05-16

Institutionen för geologiska vetenskaper vid Stockholms universitet söker en lektor i marin seismisk sedimentologi. Ämnet kombinerar områdena sedimentologi och marin-seismiska metoder för att studera stratigrafin och strukturen i havsbotten och underliggande geologi.

Sista ansökningsdag: 2024-05-20

vid Göteborgs universitet, institutioner för geovetenskaper.
Klimatförändringar sker nu. Alla städer som ligger vid kusten måste anpassas för havsnivåhöjning och översvämningar under oväder. Du kommer med hjälp av multi-klimatmodell projektering och downscaling-metoder beskriva framtidens vindar i Nordeuropa; hur och varför deras extrema värden har ändrats och kommer att ändras ytterligare. Vidare kommer du att använda deras relation med havsnivån för att förutse översvämningsrisken.
Sista ansökningsdag: 2024-05-20

Kemiska institutionen vid Umeå universitet erbjuder ett postdoktorsstipendium inom ramen för ett projekt som syftar till att lösa bevarandevillkoren för cyanobakterier i lermineraler i syfte att söka efter liv på Mars. Cyanobakterier spelade en aktiv roll i livets evolution och ekologiska förändringar på den tidiga jorden. Medan pågående och kommande Marsuppdrag från NASA och ESA söker efter livstecken, kan förståelsen för de miljöförhållanden som främjar tillväxten av cyanobakterier i Marsliknande lermineraler ge insikt om Mars nutida potential för liv.
Sista ansökningsdag: 2024-05-20

vid länsstyrelsen i Västernorrlands län. Vi söker en marinbiolog som ska stärka upp Länsstyrelsens arbete med att värna Bottenhavets kust- och havsmiljöer. Vårt marina naturvårdsarbete omfattar bland annat naturvärdesinventeringar, områdesskydd och fysiskt åtgärdsarbete. I arbetsuppgifterna ingår främst att stärka upp den marina skyddsarbetet i länet, till exempel genom reservatsbildning. Det huvudsakliga syftet är att bidra till ett förbättrat miljötillstånd i Östersjön genom att öka arealen skyddade områden, ta fram reservatsbeslut samt bevarande- och skötselplaner.
Sista ansökningsdag: 2024-05-21

Göteborgs universitet, Institutionen för kemi och molekylärbiologi, söker en doktorand till ett multidisciplinärt projekt som vill vi öka kunskapen om de molekylära mekanismerna hos fiskens aquaporiner med fokus på tarm och spermier. Kunskap om dessa vattenkanalers funktion ger insikt i hur homestasis kan bibehållas, samt belyser de molekylära förutsättningarna för god hälsa och välfärd i odling, både när det gäller fiskarnas salt/vattenbalans och fortplantning.

Sista ansökningsdag: 2024-05-22

Länsstyrelsen i Västernorrlands länsöker nu en enhetschef till enheten miljöutredningar och fiske. På enheten finns länsstyrelsens beredningssekretariat som arbetar med underlag som syftar till att åstadkomma god ekologisk och kemisk status i länets sjöar, vattendrag, kust- och grundvatten. Enheten ansvarar för frågor rörande fiskevård, fritidsfisket och fiskerinäringen. Genom vår fiskeutredningsgrupp hanterar vi, tillsammans med länsstyrelserna i Norrbotten och Västra Götaland, olika verksamheters inverkan på allmänt fiskeintresse.
Sista ansökningsdag: 2024-05-24

FishSec (Fiskesekretariatet) rekryterar en Executive Secretary som kommer vara sekretariatets ansikte utåt i nationella och internationella fora samt delta aktivt i vårt arbete med genomförandet av EU:s fiskeripolitik, med fokus på ekosystembaserad fiskeförvaltning i Östersjön. Arbetet sker på distans och tjänsten är en tillsvidareanställning.

Sista ansökningsdag: 2024-05-24

FishSec (Fiskesekretariatet) söker en Fisheries Policy Officer som kommer att leda våra Östersjöprojekt och arbeta med implementeringen av EU:s gemensamma fiskeripolitik, med fokus på fiskeförvaltning i Östersjön. Arbetet sker på distans och tjänsten är en visstidsanställning med möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdag: 2024-05-24

Göteborgs universitet, Juridiska institutionen, söker en doktorand till ett projekt med fokus på reglering av fenomen inom sjöfart och andra transporter med hjälp av civilrättsliga medel. Projektet är en del av pågående forskning kring regleringsmodeller som bedrivs inom ramen för civilrättsgruppen och oceangruppen vid Juridiska institutionen.  

Sista ansökningsdag: 2024-06-07

MER LÄSNING