Svealandskusten 2022

Rapporten Svealandskusten 2022 sammanfattar miljötillståndet i kustvattnen från Dalälven till Bråviken. Rapporten innehåller både resultat från de omfattande undersökningar som bedrivs i Svealands kustvattenvårdsförbunds regi och artiklar från andra aktörer i regionen.

I rapporten presenteras det aktuella miljötillståndet av forskare och ledande experter. Östergötland har inspirerats av förbundets provtagningsprogram och berättar om sitt arbete med att samla underlag för att förbättra miljötillståndet längs denna vackra kuststräcka. Förbundet har också gjort en insats för att kunna använda satellitbilder vid utvärdering av vattenkvaliteten. I en läsvärd artikel berättas fiskets långa historia i Svealand och paralleller dras till de aktuella diskussionerna om strömmingsfångsterna. Årets medlemspresentation kommer från Gästrike Vatten.

Ladda ner : Här kan du ladda ner rapporten i sin helhet (lågupplöst) och läsa pressmeddelandet. Nedan finns länkar till alla artiklarna, som också går att ladda ner separat, då i högupplöst version.
Beställ: Beställ en tryckt rapport genom att skicka ett mail med rubriken Svealandskusten 2022 till annika.tidlund@su.se. Glöm inte ditt namn och postadress.