Hitta din kommun

Totalt finns 22 kustkommuner i Svealand. Samtliga är medlemmar i Svealands kustvattenvårdsförbund. Under utvecklingsarbetet av denna webbplats har fyra kustkommuner aktivt deltagit och delat med sig av sin kunskap och information. Nu är ytterligare fyra kommuner på gång. Övriga kommuner kommer att erbjudas att medverka under kommande år.

Kommunernas ansvar för vattenarbetet är stort. Men det är ibland svårt att lyfta fram vattenfrågorna på kommunernas egna webbplatser, eftersom de har så många angelägna uppgifter. Här får kommunen möjlighet att presentera sitt vattenarbete och sina kustområden utifrån sitt eget perspektiv, men i ett gemensamt sammanhang. Syftet är att samla, stärka och synliggöra den kunskap och information om kustvattnet som finns inom kommunerna.


Pilotkommuner och fyra till

Fyra pilotkommuner har deltagit i utvecklingsarbetet och presenterar sig nedan. Nu i höst är ytterligare fyra på gång. Trosa och Vaxholm är redan färdiga, och vi väntar på Södertälje och Haninge som förhoppningsvis kommer inom kort.
Samtliga kustkommuner

Totalt 22 kustkommuner i Svealand

Uppsala län
Tierp
Älvkarleby
Östhammar

Stockholms län
Botkyrka
Danderyd
Haninge
Lidingö
Nacka
Norrtälje
Nynäshamn
Sollentuna
Solna
Stockholm
Södertälje
Tyresö
Täby
Vaxholm
Värmdö
Österåker

Södermanlands län
Nyköping
Oxelösund
Trosa

Sök på havet.nu