Tema: biologisk mångfald Tema: plugga hav

Ny säsong för Livet i havet

Snart sommar och semester vid havet. Men vad är det för slingrigt som växer på botten? Kryper mellan stenarna? Eller som trasslat in sig fisknätet? Svaren finns i den digitala fälthandboken Livet i havet som man lätt kan ladda ner i sin mobil.

Livet i havet är en digital fälthandbok som visar de vanligaste arterna i svenska havsområden. Här presenteras över 450 arter, från Bottniska viken i norr, ner till södra Östersjön och upp längs västkusten till norska gränsen. Den är till för alla som vistas vid, på och i havet och är intresserade av livet under ytan. Den passar även utmärkt för skolor och naturrum. Den kan laddas hem till en mobil eller padda, vilket innebär att du kan ta med den på båtturen eller andra äventyr där det saknas uppkoppling.

Inför sommaren 2022 har Livet i havet fått en rad uppdateringar. Den är omgjord till en så kallad PWA (Progressiv Web App). Det betyder att den kan användas som en app på telefonen. När webbsidan uppdateras gör även appen det. Och den fungerar även i offline-läge. Det innebär också att den gamla appen inom kort inte längre uppdateras. Är du redan en användare så behöver du avinstallera din gamla app, surfa in på Livet i havet och spara den på din hemskärm.

MER LÄSNING