Tema: så funkar havet Tema: plugga hav

Lasse Åberg lär ut om havet!

Letar du efter kort och pedagogisk information om havet och hur man forskar om havet? Projektet Voice of the ocean har tillsammans med Lasse Åberg tagit fram fint illustrerat online material kring några olika aktuella havsproblem med fokus på Östersjön.

Varför är det så mycket spigg i Östersjön? Varför blir det så mycket alger på sommaren? Eller vem äger egentligen havet? De och flera andra frågor kan man få en inblick i genom den nya hemsidan framtagen av projektet "Voice of the ocean".

Med hjälp av Stockholms universitet och Sveriges lantbruksuniversitet har Voice of the ocean skapat ett underlag för de viktigaste frågorna som man borde veta om havet, med tyngdpunkt på Östersjön.

Projektet inbegriper tio animerade kortfilmer, tecknade och berättade av konstnären Lasse Åberg, som beskriver frågorna. Dessa leder tittaren vidare till voiceoftheocean.org där man hittar länkar till filmer med forskare och experter, samt till längre artiklar. Syftet är att öka allmänbildningen och engagemanget i samhället för att på det viset ge havet en starkare och tydligare röst.

MER LÄSNING